Vi på insidan. En personlig berättelse.

För mig började 2021 med en svår existentiell ångest. Trycket utifrån skapade polarisering och svåra motsättningar i min allra närmaste familj. Det fick mig att reflektera över vad som verkligen är viktigt. Åsiktsfrihet. Yttrandefrihet. Respekt till varandra. Vikten av balanserad information. Och inte minst rätten till sin egen integritet och kropp.

Det blev både tydligt hur viktig relationen till de närmaste är oavsett vilka åsikter vi har och vikten av att sätta gränser. För min egen del har 2021 inneburit att jag kommit ännu närmre en familjemedlem. Vi har båda bestämt oss för att vår kärlek och respekt för varandra är viktigare än allt annat. Men jag har också förlorat relationen till en annan familjemedlem, som tyvärr inte klarar av att respektera mina gränser.

Allt tvingas upp till ytan. 2021 blev året jag bestämde mig för att vara sann mot, och stå upp för, mig själv och mina barn.

Gemensam nämnare

Frustrationen över att känna sig liten och ensam växte under våren. Jag blev överlycklig när jag i augusti hittade Vi tillsammans. Att samlas kring en minsta gemensam nämnare, barnens medicinska frihet, tilltalade mig. Här är alla andra åsikter oviktiga.

Under hösten har verkligen alla sorters människor tillkommit i vårt nätverk. Vi är människor från både vänster och höger. Vi kommer från olika kulturer och ursprung. Vi har olika religioner, olika utbildningsnivå och erfarenheter. Vi är unga. Vi är gamla och allt där emellan. Vi är småbarnsföräldrar, tonårsföräldrar, föräldrar med vuxna barn, vuxna utan barn, mor- och farföräldrar, syskon, grannar och vänner. Alla delar det gemensamma att vi värnar om barnens hälsa och framtid.

Det finns även många vuxna som själva valt att ta den av myndigheter rekommenderade sprutan, men som ändå väljer att avstå för sina barn. De kan inte se nyttan för barnen och är starkt emot pass och tvång. Många känner att det är vansinne att ge denna spruta till barnen.

Ifrågasätt

Visst är vi alla unika men samtidigt också helt vanliga. Om det är något som skulle vara ovanligt med oss är det väl i så fall att vi inte reflexmässigt svalt det budskap som basuneras ut. Vi valde att söka mer information och ta reda på saker och ting själva. Vi ifrågasatte bristen på kritisk granskning av den officiella berättelsen.

Media försöker måla upp en bild av att vi är en homogen grupp som på något sätt skulle vara extrema och våldsamma med ett lägre intellekt än normalt. Svartmålningen verkar dock inte fungera och allt fler börjar ifrågasätta.

De försöker sätta etikett på oss. De säger att vi är emot, men vi är för. Vi är för fri debatt. För öppenhet. För frihet. För liv.

Se framåt

Jag ser framför mig hur vi bygger nya nätverk. Vi skapar nya relationer och tillsammans skapar den värld vi vill ha. Man säger att ensam är stark, men vi behöver varandra nu mer än någonsin. Vi tillsammans vill skapa en möjlighet för människor att hitta likasinnade. Tillsammans skapar vi en folkrörelse som bidrar till förändring.

När jag gick med i Vi tillsammans var jag helt ensam i min stad. Nu har jag hittat flera fantastiska nya vänner. Om du är ensam misströsta inte utan sträck ut en hand och ge dig tillkänna. Vi finns här och det finns garanterat fler likasinnade i din närhet. Ni har bara inte hittat varandra ännu.

För er som redan blivit många så blir det viktigt att stärka banden och att träffas regelbundet. Vi hjälper er med idéer och utförande om ni vill. Det finns en enorm styrka i att träffas och börja lära känna varandra.

Vi kan också ordna zoomträffar. Det är inte som att träffas fysiskt, men mer värdefullt än man kan tro. Flera av mina nyfunna vänner har jag inte hunnit träffa fysiskt, men de betyder oerhört mycket för mig ändå.

Mörkret må ha sänkt sig över oss. Tillsammans lyser vi upp vägen som leder till den framtid vi vill ha, för oss och våra barn.

Print Friendly, PDF & Email