Vi förstår att många ungdomar lever under ett hårt tryck just nu från sin omgivning och samhället i stort och det finns ett stort behov av att få träffa andra ungdomar att dela sina erfarenheter med. Därför finns det en privat Facebook grupp för ungdomar som i första hand söker stöd från andra unga i samma situation och där finns möjlighet att hitta nya vänner.

Vi som administrerar gruppen är specialistsjuksköterskor, ungdomscoach, kostrådgivare och pedagoger. Som ett komplement till er i ungdomsgruppen finns en stödgrupp där vi hjälper till och svarar på frågor.

Så här tycker ungdomar som gått med i gruppen


Gruppen har betytt mycket för mig. Att se och känna gemenskap med andra ungdomar i samma situation, att få råd och andra synvinklar för att ta sig framåt, det är guld värt.

Jag ser många ungdomar som tvivlar och blir överkörda av många i sin tillvaro om att de borde besprutas, till den punkten att de faktiskt överväger att göra det. Det jag vill hälsa till dessa ungdomar, och till alla ungdomar, är att hitta rätt sammanhang i stället. Att vakna upp varje morgon och läsa inlägg från denna grupp och andra grupper, att interagera med andra ungdomar kring frågan får mig starkare och får mig att våga stå i mina skor ännu mer än jag någonsin gjort.


Gruppen betyder mycket för mig med, det är skönt att känna att fler är i samma situation och att vi kämpar tillsammans.

Jag skulle vilja hälsa dom att stå ut, jag vet att många exempelvis tar vaccinet för att alla andra i familjen tar det eller för att kunna festa. Men nu är det så kort tid kvar innan bubblan spricker, så HÅLL UT ❤️


Gå med i gruppen

För att öka tryggheten och minska risken för att fel personer kommer in i gruppen vill vi att någon förmyndare eller annan som kan gå i god för dig hör av sig till oss via formuläret nedan. När vi tagit emot er förfrågan så bjuder vi in dig i gruppen.

Alternativt sätt för oss att ta kontakt med den vuxna
Vi tar kontakt med den vuxna på messanger. Exempel: https://www.facebook.com/mamma.pappa
Vi bjuder in dig i gruppen. Exempel: https://www.facebook.com/den.unga
Beskriv gärna situationen du befinner dig i
Print Friendly, PDF & Email