Barn är känsliga för grupptryck, speciellt från sina vänner. Det finns ett stort behov av att ha en tillhörighet. Många känner ett tryck att bli vaccinerade, eftersom deras vänner blir vaccinerade. Uppsalagymnasiet NTI arrangerade en tävling där eleverna fick poäng om de vaccinerade sig (se Vaccinationstävling på gymnasium).

Frågan är varför en del barn och unga vill vaccinera sig. Beror det på att de vill ta dessa sprutor för hälsans skull och för att inte få Covid-19? Eller för att de är vana vid vaccinationer och tror att Covidvaccinen bara är ännu en omgång vacciner? Eller beror det på att de är oroliga och är rädda för att hamna utanför, t ex att de ska inte ska få leka och umgås med sina vänner eller få det där sommarjobbet eller kunna göra den där resan med familjen? Är de oroliga för lärare ska titta snett på dem och särbehandla dem? Kanske tjatar mor- och farföräldrar om att barnbarnet ska vaccineras så att de ska kunna träffas, trots att alla äldre kunnat vaccinera sig sedan länge och borde vara skyddade.

"Om man sticker ut med åsikter på något sätt med vaccin, då blir man som ett social outcast, av lärare, elever, allting. Lärare frågar nästan konstant om man är vaccinerad, och varför man inte är vaccinerad. Om en lärare frågar det inför en hel klass kommer andra elever att tycka att man är konstig. Det blir grupptryck."
Elev intervjuad av Folkets Radio

Många barn kan tänka sig att vaccinera sig, troligtvis på grund av att många mått väldigt dåligt psykiskt och fysiskt under pandemin. De har inte kunnat träna som vanligt, motionera, suttit hemma och inte haft kontakt med sina kompisar. Detta är en form av utpressning. “Vaccinera dig så får du träffa dina kompisar, gå i skolan, ha fritidsaktiviteter”.

"Det är mycket påtryckning om vaccination. Skolsköterskorna… att man ska vaccinera sig, att de hjälper till att boka tider. Det är väldig social press på en."
Elev intervjuad av Folkets Radio

Vaccinationer ska vara frivilliga i Sverige, men det är uppenbart att barn utsätts från press och grupptryck från många håll. Kan detta rättfärdigas, med tanke på att barn inte är en betydande källa till smittspridning, att det inte varit omfattande utbrott på skolor där skolpersonal drabbats, att risken för barnen själva att bli allvarligt sjuka är extremt låg och det är mycket tveksamt om nyttan med vaccinerna överväger riskerna för barn och unga.

Källa: Folkets radio: ”Du sköna nya värld”. Samtal med forskaren och författaren Jacob Nordangård och Max Tegmark, professor i fysik på MIT och AI-expert. Elever intervjuas berättar vid 16:28 min.
https://folketsradio.podbean.com/e/du-skona-nya-varld/

Källa: Folkets Radio – Intervju med  immunologen Ann-Cathrin Engwall, som var en av få experter som varnade för den förra massvaccinationskampanjen i Sverige. Avsnitt “Barnen. sprutan och den påstådda nyttan”.
https://folketsradio.se/barnen-sprutan-och-den-pastadda-nyttan/

Källa: Dr Mark McDonald, Läkare, Psykiatriker. America’s Frontline Doctors WHITE COAT SUMMIT – The One Year Anniversary 05h:21m.
https://rumble.com/vke4ld-white-coat-summit-the-one-year-anniversary.html

Se även Statistik under Riskerna med vaccination mot Covid-19.

Print Friendly, PDF & Email