Vi lever i dramatiska tider. Med så stora skeenden skulle man kunna förvänta sig ett stort intresse hos vanligt folk att diskutera och bättre förstå vad som händer. Men tvärt om har det blivit svårt att prata om det. Det är nästan så vi börjat tvivla på att en öppen dialog är möjlig.

Vad jag än kommer med så lyssnar de inte och vi blir bara ovänner. Vad gör jag för fel?

Jag tycker några av mina vänner har börjat resonera så konstigt. Jag känner inte riktigt igen dem längre. Vad hände?

Varför märker inte alla att det är något som inte stämmer?

Vad gör jag om de varken lyssnar på fakta eller logik?

Om du känner igen dig i någon av de här frågorna så är detta material för dig. Serien Nå fram hjälper oss att ha ärliga samtal i vilka vi söker gemensam sanning även med de som inledningsvis är ovilliga.

Med hjälp av kunskaper inom psykologi, beteendevetenskap, marknadsföring och neurovetenskap har vi tagit fram ett material som är på en lagom nivå för gemene man. Alla har kapacitet att förstå alla delar och ha framgångsrika samtal.

I tider som dessa krävs en stark individualitet i samklang med empati för att kunna stå kvar i sig själv. Kunskapen som vi delar här ger dig stöd.

När vi övar blir vi bättre. Ungefär som när vi lärde oss att köra bil. Den här texten är som körskolans teoribok. Den har mycket nyttig information men det är när vi ger oss ut i trafiken bland folk och når fram som vi blir riktigt duktiga.

Du kan studera materialet på egen hand eller tillsammans med andra. Vi vill att så många som möjligt blir duktiga på att nå fram och du får gärna dela med dig av det här materialet. Vi anordnar träffar då vi fördjupar oss i materialet och delar erfarenheter.

Materialet har tagits fram av Vi tillsammans i samarbete med Reaching People.

Kategorier