En söndag i november 2021 hade vi en mycket uppskattad familjeträff i Linköping. Vi hade bokat en liten gympasal och både vuxna och barn/ungdomar hade trevligt. Den yngsta var tre år, och de större barnen var upp till fjorton år. Ungdomarna satte genast igång att bygga en hinderbana, vi spelade innebandy, fotboll och killerboll. Det var mycket skratt och bus, och en del vuxna (läs de flesta) hade lite kämpigt att hänga med i barnens tempo 😊.

En del vuxna hade behov av att prata, så det blev tid för det också i ett hörn av lokalen, utan att barnen behövde lyssna och bekymra sig om något annat än att ha roligt. De flesta vuxna turades om att omväxlande busa med barnen och stå och prata en stund.

Det blev högt betyg ifrån barnen och de ville egentligen inte gå hem. De såg fram emot att träffas fler gånger och kände stor glädje över att se att det finns fler barn och familjer som tackar nej till injektionerna.

Vi kommer att planera en träff till om cirka två veckor.

Fixa en egen familjeträff

Vi kan verkligen rekommendera andra att göra något liknande. Syftet med Vi tillsammans är att hjälpa familjer att hitta och stärka varandra. Det är så många som känner sig ensamma och där kan vi alla hjälpa till att bryta isolationen.

Att boka en liten gympasal var inte dyrt; 370 kr för två timmar. Denna gång var vi en familj som tog kostnaden själva. Vi tänker att det inte blev så mycket dyrare än någon annan meningsfull aktivitet med barnen en söndag, men så här kunde det också komma andra till gagn.

Förslag på andra aktiviteter man kan föreslå på sin ort är träff i lekpark, vid en grillplats på mysigt ställe, utomhushinderbanor, fika på café, boka gympasal till exempel.

Att tänka på

Tips att tänka på när man organiserar en träff med andra.

  • Se till att så många som möjligt får ta del av inbjudan, en del är beredda att åka lite längre för att få möjlighet att träffa likasinnade.
  • Om möjligt, ha lite framförhållning, så att så många som möjligt kan planera in tiden.
  • Hör gärna av er till oss så kan vi hjälpa till med att göra reklam för er träff.
  • Det är en fördel om aktiviteten är nära allmänna kommunikationer. Om inte kanske det går att samåka? Det finns också bilpooler för de som har körkort men inte egen bil, det brukar inte vara så dyrt.
  • Se till att alla hittar. Om det är låst port, eller svårt att hitta, se till att det finns kontaktuppgifter till någon. Och se till att hålla koll på mobilen, så den personen går att kontakta! Vi hade så trevligt så en familj stod utlåsta eftersom ingen hörde telefonen, tack och lov upptäckte vi dem i tid!
Print Friendly, PDF & Email